Ik ben Rienk Prins, agrarisch makelaar en taxateur in de regio Drenthe, geboren en getogen op het ouderlijk melkveebedrijf in Middelstum. Sinds kort woon ik met mijn vrouw en twee kinderen op de boerderij. Samen met mijn vader zit ik in de maatschap en melken we 90 koeien.

Ik heb altijd interesse gehad in de agrarische sector. Na de opleiding veehouderij op het MBO in Groningen, ben ik naar de hogere school in Dronten gegaan en heb daar de opleiding Agri-business en bedrijfskunde gedaan, via een minor kon er ook makelaardij bij gehaald worden. Tijdens mijn opleiding heb ik een halfjaar stage gelopen bij, toen nog,  AgriPon. In 2007 is het AgriPlaza geworden.  Sinds de stage ben ik steeds verder in het vak van de makelaardij gerold.

Ik werk nu voor Harry Nijborg in de regio Drenthe. Eén dag in de week werk ik voor AgriPlaza BV om de regiomakelaars te helpen met taxaties en vragen. 

De combinatie van het bedrijf thuis en de makelaardij vind ik erg mooi. Wat er thuis op de boerderij qua regelgeving op je af komt, speelt voor vrijwel iedere boer. Met deze ‘opgelegde’ regelgeving een zo’n optimaal mogelijke oplossing vinden voor de klanten geeft voldoening.