Ik ben Olof Kroes, agrarisch makelaar in de provincie Friesland. Ik woon samen met mijn vriendin Binny in het buitengebied van Makkinga en hebben daar een woonboerderij met 2 hectare grond. waar we naast 2 honden en 2 paarden ook nog (hobbymatig) jongvee opfokken. Daarnaast  hebben wij voor pleegzorg regelmatig kinderen over de vloer in de weekenden en de vakanties

Het boerenleven trekt mij al van jongs af aan. Mijn beide ouders komen van de boerderij. Mijn oom heeft de boerderij overgenomen en daar was ik als kind vaak te vinden. Dat is dan ook de reden dat ik na de middelbare school naar de hogere landbouwschool in Leeuwarden ben gegaan.

Na mijn opleiding ben ik bij de Rabobank terecht gekomen, hier heb ik op diverse locaties gewerkt en ook diverse functies gehad. In die tijd is de agrarische makelaardij ook in beeld gekomen en ben ik in de avonduren de opleiding gaan doen.

Niet lang daarna kon ik bij AgriPon aan het werk. Op het bijkantoor in Joure heb ik van Freerk Attema, de ‘senior makelaar’ de kneepjes van het vak geleerd. Een aantal jaren later kregen Harry Nijborg en ik de kans om het bedrijf over te nemen en is het bedrijf gegroeid tot wat het nu is.

Het vrije boerenleven kan ik op deze manier goed combineren met het de agrarische makelaardij. Een beroep dat ik met veel plezier uitoefen; in de loop der jaren heb ik een groot netwerk kunnen opbouwen wat erg belangrijk is in deze branche. Het mooiste vind ik dat je echt iets voor mensen kunt betekenen, het gaat vaak om iemands ‘levenswerk’ wat in sommige gevallen al meerdere generaties in de familie is. Het vertrouwen moet je verdienen door goed werk te leveren. En als je dan een aantal jaren meedraait doet de mond op mond reclame de rest.