Mijn naam is Harry Nijborg. Ik ben geboren in Schuilingsoord, dat is een klein dorpje tussen Zuidlaren en Annen. Op mijn 12 ᶱ jaar ben ik met mijn ouders verhuisd naar Annen. Daar hebben we de woning van mijn opa en oma verbouwd. In Annen woon ik met mijn gezin naar volle tevredenheid. Mijn ene opa was boer en mijn ander opa veekoopman. Wat in de genen zit komt er toch uit. Na de Hogere landbouwschool in Groningen te hebben gevolgd (richting akkerbouw) ben ik bijna 3 jaar werkzaam geweest bij de NAK in Buitenpost. Mijn volgende baan was bij de Agrarische Bedrijfsverzorging als werkverdeler in de regio Drenthe Noord. Hier heb ik vele ondernemers leren kennen en alle bedrijfstakken kwamen voorbij. Van melkvee tot akkerbouw. Van rozenteelt tot slachtkuiken moederdieren, van RMO Chauffeurs tot Asbestsanering. Mijn talenten werden toen gezien door het team van DLV rundveehouderij en ik werd vriendelijk verzocht te solliciteren als Specialist Boerderijbouw. Dit werden 6 hele mooie jaren. Weer veel geleerd en gezien. In 2000 ben ik gevraagd door de directeur van AgriPon makelaars om voor hun het gebied Drenthe te ontwikkelen. Na wat overwegingen heb ik besloten dit te doen. Op 1 november ben ik in dienst getreden. Op 1 februari 2001 werd ik als een na laatste makelaar beëdigd door de rechtbank in Groningen. Hierna is de titel afgeschaft (helaas). Dit vak van  agrarisch makelaar is mij op het lijf geschreven hoor ik vaak. Het is de combinatie van mijn genen en alle werkervaringen die ik door de jaren heb opgebouwd.

AgriPlaza

Meneer Pon heeft Olof Kroes en mij in 2006 de kans gegeven om het bedrijf van hem over te nemen. Dit hebben we eerst een jaar als AgriPon makelaars gedaan en daarna zijn we verhuisd met ons kantoor naar Tynaarlo. Wij zijn verder gegaan als AgriPlaza. Samen hebben wij AgriPlaza uitgebouwd tot wat we nu zijn geworden. Een midden groot makelaars kantoor in Noord en Oost Nederland waarbij we meer doen dan alleen maar makelen. Daarvoor verwijs ik nader naar de info op deze website.

Agrarisch makelaar is het mooiste beroep van de wereld omdat ik daarin mij zelf kan zijn in mijn werkzaamheden als makelaar en als taxateur. Maar ook als bouwspecialist en emigratie(sub) begeleider kan ik prima uit de voeten. Ik ben dan ook erg bij dat we met AgriPlaza bouwadvies toegevoegde waarde voor ons makelaars kantoor kunnen zijn. Farm4Sale als emigratie site heeft ook zeker deze plus om onze klanten te voorzien van informatie en te ont zorgen in het hele traject van Emigratie.

Maar bij een bedrijfsverplaatsing komt mijn ervaring het meest tot zijn recht. Verkoop is natuurlijk onze eerste  kwaliteit. Maar als daar ook de aankoop en inventarisatie van alle mogelijkheden van een nieuwe locatie bij komen dan valt alles op zijn plek. Het ontzorgen van de opdrachtgevers staat hierin altijd centraal.