Op 1 januari 2017 start de Regeling specifieke uitkering aankoop woningen onder een hoogspanningsverbinding. De uitkoopregeling maakt het mogelijk dat gemeenten woningen aankopen of laten verplaatsen, als  de eigenaren daarvoor kiezen. Het gaat dan om woningen die recht onder de draden van een hoogspanningsverbinding staan.  Woningeigenaren die gebruik willen maken van de uitkoopregeling kunnen zich tussen 1 januari 2017 en 1 juli 2021 melden bij hun gemeente.

Als je de woning na 1 januari 2017 wil verkopen aan een derde, kan deze nieuwe eigenaar (of igv huur, nieuwe huurder) geen gebruik maken van de opkoopregeling. Dat is wel iets om rekening mee te houden.

Om tot een goede prijs te komen, moet uiteraard getaxeerd worden. De eerste taxatie zal de gemeente laten verrichten. Voor een second opinion kunt u een tweede makelaar inschakelen. AgriPlaza kan deze taxatie natuurlijk voor u verrichten. Ook kunnen we u helpen bij het hele proces en de aanvraag om de woning uitgekocht te krijgen. De kosten voor de second opinion worden in de meeste gevallen vergoed.

Klaartje van Wijk, AgriPlaza

November 2016