Mijn favorieten

Terug naar de resultaten
Verkocht o.v.
Beilervaart 57 in Beilen 9411 VC

Beilervaart 57

9411 VC Beilen, NL
Vraagprijs € 445.000,- k.k. Verkocht onder voorbehoud

Omschrijving

Een karakteristieke boerderij gebouwd in 1912 met vrij uitzicht over de Beilervaart en landerijen gelegen tussen Beilen en Smilde.
De woning verkeert aan de buitenzijde in een nette staat. Van binnen heeft de woning wel enige aandacht nodig. Door de ruime afmeting en de eenvoudige indeling kan deze woning geheel naar eigen smaak opnieuw ingedeeld en volledig gemoderniseerd worden. Dit maakt...
Lees meer

Kenmerken

Hoofdtype(n) Melkveehouderij Perceeloppervlakte 01 ha 65 a 00 ca
Lees meer

Omschrijving

Een karakteristieke boerderij gebouwd in 1912 met vrij uitzicht over de Beilervaart en landerijen gelegen tussen Beilen en Smilde.
De woning verkeert aan de buitenzijde in een nette staat. Van binnen heeft de woning wel enige aandacht nodig. Door de ruime afmeting en de eenvoudige indeling kan deze woning geheel naar eigen smaak opnieuw ingedeeld en volledig gemoderniseerd worden. Dit maakt het geheel de ideale woning voor een gezin die van landelijk wonen houdt met volop ruimte en woongenot.

Omgeving/ ligging:
De ligging aan de Beilervaart tussen de dorpen Hoogersmilde en Beilen zal voor veel mensen aantrekkelijk zijn. Aan de voor en achterzijde is er een weids uitzicht over de Beilervaart en de weilanden. Het dorp Beilen ligt op 5 kilometer rijden en is gunstig gelegen ten opzichte van snelwegen naar Groningen, Zwolle, Emmen en Friesland (Drachten, Leeuwarden). De aanwezigheid van een treinstation maakt dat er een goede en frequente treinverbinding naar Groningen en richting de Randstad is. Beilen is een zeer compleet dorp met winkels, scholen en een zeer actief verenigingsleven.Dankzij de centrale ligging in deze veelzijdige omgeving is alles vlakbij: bos en heide, gezellige brinkdorpen én het Blauwe Meer. Voor wie van het landleven houdt de ideale plek.

Indeling:
Entree/hal met meterkast en diverse inbouwkasten en vaste trap en toegang tot het toilet met fontein, de badkamer met bad,ruime douchehoek en vaste wastafel, kantoor/bijkeuken met witgoed aansluiting . Verder bevind zich hier nog een keukenblok, toilet en doucheruimte, allen sober uitgevoerd, en vroeger gebruikt voor een aparte inwoning met een doorloop naar het voormalig tanklokaal. . De woonkeuken is verouderd, met een mooie authentieke haard ombouw, heeft vrij uitzicht aan de voorzijde en heeft een tegel vloer en diverse inbouwapparatuur. De aangrenzende woonkamer heeft eveneens vrij uitzicht aan de voorzijde en beschikt over een laminaatvloer. Hierachter bevind zich de "tweede huiskamer", met vrij uitzicht aan de voorzijde gericht naar de Beilervaart.

Op de eerste verdieping een overloop en 4 slaapkamers. De beide slaapkamers aan de voorzijde beschikken over een vaste wastafel.. De indeling op deze verdieping kan nog volop naar wens aangepast worden door bijvoorbeeld enkele kamers samen te voegen. Ook is verdere uitbouw inpandig mogelijk , door een gedeelte van de deel erbij te betrekken.

Achterhuis:
Dit volumineuze stalgedeelte van ca. 17,60 x 26,80 m is in houten spantwerk uitgevoerd. Het rieten dak is vervangen in 2006 en is in goede conditie. De ruimte leent zich voor diverse doeleinden zoals paardenstalling e.d. De (voormalige) ligboxenstal is aan de noordzijde over de volledige lengte aangebouwd ( asbest golfplaten) aan de boerderij en ca. 13 meter breed. Deze zijgevel is dan ook verwijderd en geeft daardoor een grote ruimte. Hierin bevinden zich nog de drijfmest putten met beton roosters. In deze ruimte is ook de melkstal met het plafond afgewerkt met asbest houdende platen .

Voormalig koelgebouw:
In dit gebouw werd vroeger levensmiddelen gekoeld voor de buurt en is nu in gebruik voor opslag, van ca. 7 x 3,5 meter is een aparte stroomaansluiting en een wateraansluiting aanwezig.

Verder zijn er diverse verharde voormalige kuilvoer opslag verhardingen , wat eventueel bij het weiland te betrekken is .

De gehele kavel is ca. 16.500 m², maar de mogelijkheid bestaat om meer landbouwgrond bij te kopen, tot een totale oppervlakte van ca. 62.500 m² of gedeelte hiervan.

Naam bestemmingsplan: Beilervaart 57 te Beilen
Bouwaanduiding: karakteristiek
Functieaanduiding: specifieke vorm van agrarisch-grondgebonden agrarisch bedrijf.
Planidentificatie:NL.IMRO.1731.Buitengebied-VST1
Ruilverkavelinglasten: n.v.t.

Oplevering : in overleg
Algemeen Aanmelding In verkoop genomen Hoofdtype(n) Melkveehouderij Melksysteem Visgraatstal Nevenfunctie Nevenfunctie Akkerbouwbedrijf Overdracht Status Verkocht onder voorbehoud Vraagprijs € 445.000,- kosten koper Aanvaarding In overleg Oppervlakte Perceeloppervlakte 01 ha 65 a 00 ca Huiskavels 01 ha 65 a 00 ca Woonruimte Oppervlakte woonkavel 01 ha 65 a 00 ca Aantal bedrijfswoningen 1 Inhoud 4220 m³ Onderhoud binnen Redelijk Onderhoud buiten Redelijk Bouwjaar 1912 Kadastrale gegevens Gemeente Beilen Sectie V Perceelnummer 1094 Oppervlakte 16500 m² Eigendomssituatie Volle eigendom
Route van naar Beilervaart 57, 9411 VC Beilen

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Brochure

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

Contact

Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.