Vorige | Volgende

Vorenkampsweg 1 ZEIJERVELD

Prijs op aanvraag 

Uw contactpersoon voor dit object is

Omschrijving

Prachtige locatie met uitstekende mogelijkheid voor het houden van paarden en/of kleinvee op circa 02.88.40 hectare eventueel mogelijk met meer grond. 'De Groote Schuur' grotendeels nieuw gebouwde karakteristieke ontginningsboerderij passend in de historie van het Zeijerveld, bestaande uit een ruim en modern woongedeelte met een rietgedekt bedrijfsgedeelte voorzien van 9 ruime paardenboxen. Naast...

Kenmerken

Soort woning
Woonboerderij
Bouwtype
Bestaande bouw
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg
Bouwjaar
1911
Ligging
Aan rustige weg, landelijk gelegen

Omschrijving

Prachtige locatie met uitstekende mogelijkheid voor het houden van paarden en/of kleinvee op circa 02.88.40 hectare eventueel mogelijk met meer grond.

'De Groote Schuur' grotendeels nieuw gebouwde karakteristieke ontginningsboerderij passend in de historie van het Zeijerveld, bestaande uit een ruim en modern woongedeelte met een rietgedekt bedrijfsgedeelte voorzien van 9 ruime paardenboxen. Naast de boerderij staat een rietgedekte paardenschuur met o.a. groepshokken voor paarden, schuurruimte en garage. Daarnaast zijn er 2 buitenbakken en een perceeltje grasland met natuurlijke ven.

Algemeen:
De boerderij ligt in de hoek van twee openbare wegen. Mooi vrij vanaf de openbare weg voorzien van een ruime tuin met oude eikenbomen en vrij uitzicht over de landerijen, op korte afstand van Zeijen en Assen.

De boerderij:
De boerderij is oorspronkelijk gebouwd in 1911 en grotendeels nieuw gebouwd in 2008/2009 in originele staat en met een zeer hoog afwerkingsniveau.

Het woongedeelte van de boerderij is gebouwd in spouwmuren met een nieuw buiten spouwblad, zwaar geïsoleerde betonnen vloeren op zand gelegen en voorzien van vloerverwarming. Verder is de woning voorzien van een houten verdiepingsvloer, gedekt met pannen en onderschoten met Unidek dakplaten. Het dak is voorzien van ruime houten overstekken met zinken goten, geglazuurde pannen, dakkapellen en dakramen. Het woongedeelte is afgescheiden van het bedrijfsgedeelte met een brandgevel. Het bedrijfsgedeelte is geheel nieuw gebouwd, opgetrokken in spouwmuren met een stalen spant constructie en gedekt met riet.
De schuur is ingericht met 9 ruime paardenboxen en een gedeeltelijke zoldering.

Indeling:
Een entree met ruime hal, toilet met zwevend closet, een ruime woonkamer met open keuken, terrasdeuren en een eikenhouten aanbouwkeuken, voorzien van de benodigde inbouwapparatuur zoals een combimagnetron, vaatwasser, dubbele koelkast, inductie kookplaat met afzuigkap. Daarnaast is er een ruime slaapkamer op de begane grond met een badkamer voorzien van toilet, ligbad, doucheruimte en wastafel. Een zij-entree met betegelde bijkeuken voorzien van vaste kasten met meterkast en een doorgang naar de deelruimte.

1e verdieping:
Een vaste eikenhouten trap naar de verdieping met een ruime overloop met dakramen waardoor er veel lichtinval is op de overloop. Een ruime badkamer met dakkapel, ligbad, doucheruimte, toilet en wastafel, aan de voorzijde van de woning bevinden zich twee ruime slaapkamers, daarnaast is er een berging met CV ketel, een kantoorruimte met dakkapel alsmede een derde slaapkamer met dakramen en een zolderberging tegen de brandgevel.

Bedrijfsgedeelte:
Het bedrijfsgedeelte heeft een voergang/deelruimte in het midden met aan weerszijden paardenstallen, 8 van 3,5 x 4 m. en 1 grotere box van 5 x 3,5 m. met boven de paardenstallen een houten zolder voor opslag van hooi en stro, groot
Verder is aanwezig TL-verlichting met zelfdrinkers en een betonnen vloer met gierafvoeren. In de achtergevel bevinden zich sandwichpanelen en schuifdeuren met kunststof ramen. De schuur is 20 x 14 m. en 280 m² groot.

Landbouwschuur:
Naast de boerderij staat een riet gedekte paardenstal met schuurruimte, opgetrokken in spouwmuren, groot 36 x 13.5 m. en 486 m². De schuur is voorzien van een jongveestal en een aantal open front paardenboxen (2 van 8 x 3.50 m., 2 van 4 x 3.50
m. en 1 van 4 x 3 m.), alsmede een garage. De jongvee afdeling biedt plaats voor 13 pinken in ligboxen met een ondergrondse mestkelder. De schuur is voorzien van een deelruimte met sandwichpanelen schuifdeuren, enkele loopdeuren, houten zolderingen boven de paardenstallen voor hooi en stro opslag, TL-verlichting en zelfdrinkers voor de dieren.

Erfverharding:
Het erf is ruim verhard met betonklinkers rondom de gebouwen met ruimte voor voeropslag en een vaste mestopslag met 2 op- en afritten naar de openbare weg zodat er voldoende ruimte is om rond te rijden met trailers en vrachtwagens. Op het erf bevinden zich tevens twee paardenbakken met houten omheiningen, 1 achter de boerderij en 1 naast de boerderij, voor de paardenschuur. Deze paardenbakken worden
gebruikt voor het luchten van de paarden en kunnen tevens als rijbak worden gebruikt.


Bestemmingsplan Het object is gelegen in het bestemmingsplan "Buitengebied Herziening artikel 30 WRO" van de gemeente Assen. De bestemming is: - Jonge veld- en veenontginningen "grondgebonden agrarisch bedrijf 1"
Milieuvergunning: Het bedrijf is voorzien van een activiteitenbesluit landbouw
d.d. 2009 voor het houden van:
- 25 paarden
- 25 schapen
- 14 stuks jongvee

Kenmerken

Overdracht

Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Woonboerderij
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1911
Dakmateriaal
riet, pannen

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
162 m²
Bruto inhoud
970 m³
Perceeloppervlakte
28.840 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
10
Aantal slaapkamers
4
Aantal badkamers
2
Voorzieningen badkamer
ligbad, toilet, douche, wastafel
Voorzieningen badkamer
ligbad, toilet, douche, wastafel

Energie

Soort verwarming
c.v.-ketel

Kadastrale gegevens

Gemeente
Assen
Sectie
AC
Perceel
3
Oppervlakte
11015 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
 
 
Gemeente
Assen
Sectie
AC
Perceel
499
Oppervlakte
17825 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Buitenruimte

Ligging
Aan rustige weg, landelijk gelegen
Tuintype
achtertuin
Tuin
1.61 x 1.82 m
Oppervlakte
3 m²
Bereikbaar via achterom
ja

Foto's

Kaart Vorenkampsweg 1 ZEIJERVELD

naar Vorenkampsweg 1 ZEIJERVELD
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand